• Lyžiarsky výcvik "A predsa sa uskutočnil"

          • Po daždivom víkende to vyzeralo všelijako, ale nakoniec všetko dobre dopadlo. Začiatky boli ťažké, lyžiarky tlačili, nohy a chrbty boleli, ale nikto to nevzdal! A to je dôležité. Všetci zvládli základy lyžovania a mnohí už dokážu zlyžovať veľký kopec. Celý čas vládla pozitívna nálada a  detí si to užili. I tento rok splnil lyžiarsky výcvik svoj účel.

             

            Ing. R. Šplháková

          • Súdny proces

          • Žiaci 8.B si v rámci hodiny občianskej náuky, po prebratí učiva o trestnom práve, pripravili a zinscenovali celý súdny proces. Do inscenácie boli zapojení všetci žiaci a svoje úlohy zahrali vierohodne.

            Ing. Šplháková

          • Expert geniality show

          • Trinásť odvážlivcov z našej školy si zmeralo sily s 1200 žiakmi z celého Slovenska vo vedomostnej súťaži EXPERT. Vyberali si dve vedomostné oblasti: Od Tatier k Dunaju, Tajomstvá prírody, Svetobežník, Góly-body-sekundy, Do you speak English?, Mozgolamy. Dvaja naši žiaci sa umiestnili v prvej štvrtine súťažiacich a získali titul Top Expert: Kristínka Čepcová z 8.B a Patrik Švancár z 8.A. Ďalší traja získali titul Expert, boli umiestnení v prvej štvrtine jednej kategórie: Samuel Šromovský z 8.A, Jakub Štetiar z 9.A a Tomáš Rovder z 9.A. Aj ostatní súťažiaci získali účastnícky diplom. Všetkým žiakom blahoželáme a tešíme sa na ďalší ročník tejto súťaže.

            Mgr. M. Kullová

          • Okresné kolo recitačnej súťaže Hviezdoslavov Kubín

          • V pondelok 20.2.2023 sa uskutočnilo okresné kolo recitačnej súťaže Hviezdoslavov Kubín, kde našu školu reprezentovali 4 žiačky, ktoré prirpavovali pani učiteľky Moravcová, Šteinigerová a Žiaková. Konkurencia bola veľká, no Kristína Čepcová z 8.B triedy sa so svojou prozaickou ukážkou umiestnila na krásnom treťom mieste. Neskláňame hlavy, nabrali sme kopec nových skúseností a vedomostí. Žiačkam za reprezentáciu školy ďakujeme a veríme, že sa nenechajú odradiť a recitácii sa budú venovať aj naďalej.

            Mgr. L. Šteinigerová

          • Každá kvapka sa počíta - odmena pre žiakov

          • Zber použitého oleja prebieha počas celého školského roka. Žiaci, ktorí v školskom roku 2020/21 a 2021/22 priniesli olej, získali od firmy Trafinoil motivačnú odmenu. V zbere stále pokračujeme. Nezabúdajme pritom na najväčšiu motiváciu a to je pomoc prírode.

          • Fašiangová slávnosť

          • I tento rok sa niesol v znamení masiek, tanca, súťaží a samozrejme dobrej nálady. Tešíme sa, že aj žiaci II. stupňa sú kreatívni a pripravili si na karneval zaujímavé masky. So žiakmi deviateho ročníka sme nachystali  zábavné súťaže a chýbať nesmela ani diskotéka, či  vyhodnotenie tých najzaujímavejších masiek. Verím, že akcia má pozitívny ohlas a tešíme sa zasa opäť o rok.

             

            Monika Strýčková

          • TÝŽDEŇ PRIATEĽSTVA

          • Aj tento rok sa na našej škole konal Týždeň priateľstva. Je to akcia, ktorú organizujeme pravidelne a ani tento školský rok by sa bez nej nezaobišiel. Od 7.2.do 13.2.2023  mali žiaci cez veľkú prestávku možnosť vkladať do valentínskej schránky svoje  pozdravy, valentínky .

            Pošty sa nazbieralo naozaj neúrekom. Niektorí žiaci si posielali sladké dobroty, malé darčeky, iní písali listy a boli aj takí, ktorí napísali pozdravy svojim pani učiteľkám i zamestnancom školy.

            Na Valentína 14. februára naše šikovné poštárky doručili poštu k adresátom.

            Sme veľmi radi, že aj tento rok sa nám podarilo zorganizovať takúto peknú akciu a veríme, že o rok opäť  Valentínok pribudne. 
             

            Mgr.A.Kullová

            Mgr. E.Behúňová

          • PASOVANIE  PRVÁKOV

          • Žiaci deviateho ročníka pripravili prváčikom pod vedením pani učiteľky Behúňovej a Kullovej rozprávkový program. Deti z ŠKD Slniečko pod vedením pani učiteľky Kollárikovej a Varmusovej všetkým prítomným zatancovali .

            Kráľovná, kráľ, princezná, šašo a semafor preverili vedomosti a šikovnosť našich prvákov v rôznych aktivitách.

            Naši najmladší školáci výborne zvládli  všetky úlohy. Po zložení prváckeho sľubu ich kráľ ceruzkou pasoval za školákov, kráľovná im dala korunku a pamätný list. Šašo, princezná a semafor darčeky. Po vstupe do nášho Kráľovstva vedomostí si prváci zaspievali Prvácku hymnu. Pán riaditeľ Mgr. J. Ligač zablahoželal prvákom a zaželal im veľa úspechov. Zároveň poďakoval rodičom za účasť, tr. učiteľkám, deviatakom a ôsmakom za prípravu pekného programu.

            Na  záver si deti s kráľovnou, kráľom, šašom Jašom, princeznou, semaforom zatancovali a s rodičmi zasúťažili.

            Týmto sa chceme poďakovať deviatakom a ôsmakom za program, ktorý bol nielen pre deti, ale aj pre rodičov zábavný.

            Prváčikom blahoželáme a prajeme veľa úspechov v Kráľovstve vedomostí.

            Mgr. E.Behúňová, Mgr. A. Kullová

          • Hviezdoslavov Kubín

          • Do našej školy sa konečne vrátila prezenčná recitačná súťaž Hviezdoslavov Kubín. Tento rok sa do 69.ročníka zapojilo až 23 žiakov. Súťažilo sa v 3 vekových kategóriách a v každej sa rozlišovali prednesy poézie a prózy. Jedna kategória nemala recitátorov a v inej kategórii sa porota rozhodla prvé miesto neudeliť. Rozhodovanie bolo náročné, žiaci si vybrali krásne ukážky, ukázali svoju odvahu, sebaistotu a talent. Prvé tri miesta si odniesli diplom a vecné ceny. Do okresného kola však mohli postúpiť len víťazi kategórie.Tri žiačky z druhého a jedna z prvého stupňa postúpili na okresné kolo do Čadce, ktoré sa bude konať na konci februára. Ďakujeme za účasť a postupujúcim držíme palce! Zase o rok!​​​​​​​

            ​​​​​​​

            Mgr. Šteinigerová

          • Exkurzia Kysucké múzeum a knižnica v Čadca

          • Dňa 26.1.2023 žiaci 5.ročníka navštívili Kysucké múzeum a knižnicu v Čadci. V múzeu mali žiaci možnosť vidieť unikátnu hasičskú výstavu Pod patronátom sv. Floriána, trvalú výstavu od prvých stôp osídlenia až po súčasnosť Kysúc. Prácu historika a význam múzeí im priblížil v prednáške historik pán Turóci.
            Z múzea sme sa presunuli do knižnice, kde mali žiaci prehliadku knižnice a možnosť sa zaregistrovať za čitateľa. Boli im v prednáške priblížené rozprávky a život Pavla Dobšinského.

          • Ocenenie v rámci 18. ročníka celoslovenského projektu Najzaujímavejšie podujatie školskej knižnice.

          • Do celoslovenského projektu sa prihlásilo 216 školských knižníc v základných a stredných školách. Naše podujatie získalo krásne 7.miesto a odmenu 200 €.

            Do školskej knižnice pribudlo niekoľko nových knižných titulov podľa nášho vlastného výberu .

            Tešíme sa !

            Celoslovenský projekt sa konal pod záštitou Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu Slovenskej republiky a jeho cieľom bolo zábavnými formami práce s knihou podporiť u žiakov dobrý a trvalý vzťah ku knihe, školskej knižnici k čítaniu a poznávaniu nového.

             

            Ďakujem žiakom a kolegom za spoluprácu.

             

            Školská knihovníčka Mgr. Behúňová

          • Jasličková slávnosť 2022

          • Po mnohých rokoch sa nám podarilo usporiadať tzv. Jasličkovú slávnosť. Je pre mňa veľkou radosťou, že sa do nej zapojilo množstvo talentovaných detí z našej školy. Veľká vďaka patrí účinkujúcim, rodičom, ktorí svoje deti v talente podporujú a tiež viacerým učiteľom zo základných umeleckých škôl, ktorí talent odborne rozvíjajú.

             

            Mgr. Monika Strýčková

          • Vianočné pozdravy

          • Krásne vianočné pozdravy vyrobili žiaci našej školy, aby potešili osamelých seniorov v zariadeniach sociálnej starostlivosti. Túto zbierku "Darčeky pre seniorov" už tretí rok organizuje Úrad práce, sociálnych vecí a rodiny v Čadci.

            ĎAKUJEM p. uč. Behúňovej, krúžku Šikovníček, mojej triede 8.B a žiakom z 1.A a 8.A, ktorí boli ochotní sa zapojiť do projektu.

            Milada Antonínová

          • Oznam - SZUŠ Svrčinovec

          • Oznamujeme žiakom a rodičom, že riaditeľ SZUŠ Svrčinovec udeľuje riaditeľské voľno žiakom na dni 21. a 22. decembra 2022 (streda, štvrtok).

          • Pozvánka na Vianočné trhy!

          • Milí rodičia a žiaci. Dňa 22.12. 2022 sa v našej škole uskutočnia školské Vianočné trhy. Túto milú akciu pre nás všetkých pripravili žiaci 9.A, učitelia, tvoriví žiaci aj ich rodičia. Trhy budú prístupné verejnosti od 9:00 do 16:00. Príďte oceniť kreativitu a šikovnosť našich detí. Svojim nákupom zároveň podporíte školu pri ďalšom jej zveľaďovaní. Trhy sa budú konať na zadnom dvore alebo v budove školy, ak by bolo nepriaznivé počasie.

            Všetci ste vítaní :)

          • Aranžovanie má veľa podôb...

          • Možno ste aj vy premýšľali, čo so starými knihami. Veľa krát končia v zbere papiera. Počas zberu v našej škole si knihy všimla p. Pavlinka Poláčková. Oslovila som ju a zistila , že používa staré knihy na výrobu krásnych papierových ozdôb. Dohodli sme sa, že ukáže remeslo aj našim žiakom. Ďakujem Pavlinke a „ pokusným“ žiakom zo 7.B, že sa s ňou do toho s chuťou pustili. Výsledkom budú krásne  vianočné stromčeky.

             

            Mgr. Monika Strýčková