• Beseda s podnikateľom

          • Jednou z tém občianskej náuky v 9.ročníku je téma Ako sa stať podnikateľom. O tom ako začínal svoje podnikanie nám prišiel porozprávať pán Jozef Kurucár z Kysuckého Lieskovca. Na slovenskom trhu pôsobí od roku 2012 , ponúka široký sortiment služieb pri tvorbe okrasných záhrad až po ich realizáciu. Začínal ako čašník, pracoval vo Viedni a v určitom období prišla úplne iná výzva. Zaujímavosťou je, že keď pracoval ako čašník mal možnosť obslúžiť Jána Pavla II. počas  návštevy Slovenska v Bratislave. Ďakujem p. Kurucárovi za priblíženie jeho začiatkov v oblasti podnikania a tiež za chutné jabĺčka, ktoré priniesol žiakom. 

             

            Monika Strýčková 

          • Technická olympiáda

          • Dňa 11.10. 2023 sa na našej škole uskutočnilo školské kolo technickej olympiády. Úspešní riešitelia kategórie B - Tobias Bajánek a kategórie A - Jakub Cyprich a Daniil Vasilevski postúpili do okresného kola, ktoré sa konalo  23.11.2023 na SOŠ technickej v Čadci. Olympiáda pozostáva z teoretickej aj praktickej časti, kde si žiaci môžu preveriť svoje technické zručnosti, cit pre presnosť a čítanie technickej dokumentácie. Okresného kola technickej olympiády sa zúčastnilo 18 žiakov a naši deviataci Jakub a Daniil sa umiestnili na 3. mieste.
            Gratulujeme.

            Ing. Antonínová Milada.

          • Opäť sme besedovali

          • Medzi  najväčšie  riziká  pre mládež rozhodne  patria drogy. V spolupráci  s Kysuckým  kultúrnym  strediskom sme už  v minulom  školskom roku začali  prednášky  k tejto  téme.  V novom školskom roku  v témach  pokračujeme  a ďakujeme  pánovi  Remperovi za užitočné  informácie a rady.   

             M. Strýčková 

          • Oznam - plenárne rodičovské združenie

          • Vážení rodičia, pozývame Vás na plenárne rodičovské združenie, ktoré sa uskutoční dňa 20. novembra 2023, t. j. v pondelok o 15:30 hod. v budove školy / prízemie/. Po skončení plenárneho rodičovského združenia budú prebiehať triedne  aktívy do 17.30 hod.

            Tešíme sa na Vašu účasť!

             

          • Exkurzia žiakov 8. ročníka

          • Dňa 13.11.2023 žiaci 8. B triedy navštívili SOŠ drevársku a stavebnú v Krásne nad Kysucou. Najskôr si žiaci pozreli priestory SOŠ, CVČ, laboratórium, učebne i telocvičňu. Po prehliadke školy pracovali v odborných dielňach, kde si upevnili pracovné zručnosti pri práci s drevom. Pod vedením majstrov odborného výcviku formou rovesníckeho vzdelávania si ôsmaci vyrobili drevený výrobok – svietnik. V rámci Enviroprojektu naši žiaci získali nové poznatky v oblasti ochrany a tvorby životného prostredia na Kysuciach a urobili rozbor vody.

            Ing. Antonínová Milada

          • Pasovanie druhákov za čitateľov školskej knižnice

          • Žiakov druhého ročníka školská knihovníčka Mgr. Emília Behúňová po splnení kráľovských úloh a zložení sľubu knihou od Márie Ďuríčkovej Danka a Janka pasovala za čitateľov školskej knižnice. Odovzdala im pamätný list, preukaz čitateľa, sladkú odmenu a záložky do knihy, ktoré im vyrobili dievčatá 8.a9.ročníka.

            Čestnými hosťami boli pán riaditeľ  Mgr. Ján Ligač a pani učiteľka Mgr. Anna Kullová.

            Pán riaditeľ každému pasovanému dieťaťu  odovzdal knihu Komu patrí slniečko a fixky. Pani učiteľka Mgr. Anna Kullová  nám všetko krásne nafotila.

            Deťom želáme veľa krásnych čitateľských zážitkov.

            Mgr. Emília Behúňová