• Exkurzia piatakov v Čadci

          • 30.1.2024 sme sa s piatakmi vybrali do Čadce na exkurziu. Plán bol jasný: Chceme vidieť múzeum, knižnicu a archív. V múzeu nám pán historik Turóci porozprával o čadčianskej histórii aj o objavenom poklade. Diskutovali sme s ním aj o práci historika. Povedal nám čo-to aj o Svrčinovci a jeho minulosti. Pracovníčky mestskej knižnice nám predstavili, ako to tam funguje. Oddychovali sme, videli sme rozprávkovú miestnosť, skúmali mapu kysuckých spisovateľov, navštívili pamätné izby, dokonca sme sa stretli s pánom spisovateľom Ladislavom Hrubým, ktorý sa s nami rád aj odfotil. V archíve sme mohli nahliadnuť do triednych výkazov z roku 1924, pozreli sme si cenné listiny z čias Bela IV. a Márie Terézie, skúsili sme, koľko váži najťažšia kniha v archíve a prezreli sme si aj najstaršiu knihu v archíve. Dostali sme sa aj do skladu listín a dokumentov, ktorý nie je prístupný pre verejnosť. Exkurzia bola veľmi poučná a nevšedná. Deťom sa výlet páčil a odporúčajú ho aj ostatným triedam.

            Mgr. Šteinigerová, Mgr. Strýčková

          • Hviezdoslavov Kubín

          • Prvý mesiac v novom roku 2024 sme uzavreli klasicky - školským kolom recitačnej súťaže Hviezdoslavov Kubín. Tento rok to bol už krásny 70. ročník. Zúčastnili sa ho žiačky i žiaci z prvého i druhého stupňa. Výherci tohto ročníka sú: tretiak Milan Strýček v poézii, štvrtáčka Nina Fiedor v próze a ôsmačka Lucia Kubištová v próze. Výherci získali krásne odmeny a zúčastnia sa obvodových kôl v Čadci. Všetkým zúčastneným ďakujeme a tešíme sa znovu o rok v januári.

            Mgr. Šteinigerová, Mgr. Behúňová.

          • Olympijský odznak všestrannosti

          • Tento rok sa naša škola zapojila do Olympijského odznaku všestrannosti. Žiaci sa testovali v šiestich rôznych disciplínach, ktoré preverili ich rýchlosť, silu, vytrvalo. Všetky výsledky sa vyhodnocovali na Slovenskom olympijskom a športovom výbore. Každý zúčastnený žiak dostal certifikát s vyhodnotením a mohli získať bronzový, strieborný alebo zlatý odznak. Na našej škole sme získali 3 odznaky: Bronzové - Michal Maťko a Patrik Sedlačík Strieborný - Stanislav Gerát. Najvyšší počet bodov z dievčat, získala Kristína Krainová a iba kúsok jej chýbal k získaniu bronzu. Tento rok sme si to vyskúšali a pravda je, že niektorí to testovanie nebrali vážne a prekvapili ich výsledky. Budúci rok sa budeme znova testovať a žiaci majú dosť času popracovať na svojich kondičných schopnostiach.  Našim najvšestrannejším športovcom gratulujeme.

            Ing.  Renáta Šplháková

          • Vianočná besiedka 2023

          • Množstvo  talentovaných  detí  z našej školy sa podujalo pripraviť svojim  spolužiakom  a pedagógom krásny  vianočný program. Ďakujem  všetkým,  ktorí  akýmkoľvek spôsobom  prispeli  k nádhernej  vianočnej atmosfére. Osobitne  ďakujem p.Janke Jurgovej, ktorá  si aj napriek  materským  povinnostiam  našla  čas  a nafotila  náš  program. Pre zdravotné  problémy  sa nám  nepodarilo  fotografie  spracovať  hneď, ale verím, že aj teraz  si ich všetci  dokážeme  vychutnať. 

            Monika Strýčková 

          • Ocenenie vo výtvarnej súťaži„ NAKRESLI SI BETLEHEM“

          • I v tomto školskom roku sa naši šikovní žiaci 2. – 6. ročníka zapojili do výtvarnej súťaže "Nakresli si betlehem". Ocenenie za svoju výtvarnú prácu získali:
            Soňa Jurgová 2.A
            Timea Maslíková 6.A

            Dievčatám blahoželáme a ďakujeme za reprezentáciu našej školy.

            Mgr. Behúňová Emília