• Úspešné riešiteľky okresného kola chemickej olympiády

          • Žiačky 9. ročníka Kamilka Tomalová, Barborka Mikulová a Emka Kubalíková uspeli v okresnom kole chemickej olympiády. Najlepšie výsledky dosiahla Kamilka Tomalová, ktorá sa umiestnila na 4. mieste. Súťaži predchádzala teoretická a praktická príprava. Dievčatá si tak rozšírili vedomosti z chémie, ktoré využijú pri ďalšom štúdiu na gymnáziu a Barborka Mikulová ako farmaceutický laborant. Všetkým trom deviatačkám blahoželáme a ďakujeme za úspešnú reprezentáciu školy.

            Mgr. M. Kullová

          • Hráme sa s rozprávkou Janko Hraško

          • Žiaci druhého ročníka na začiatku hodiny riešili hádanku o hrášku, zopakovali si vedomosti o rozprávke (čo je to rozprávka, aké má znaky. Text rozprávky začala čítať školská knihovníčka . Do čítania boli zapojené aj všetky deti. Po každej časti mali otázky na porozumenie textu. V závere si vypracovali PL a nakreslili ilustráciu k rozprávke.

             

            Mgr. Behúňová

          • Hry pre spolužiakov

          • Žiaci 5. A triedy na hodine techniky navrhli a vytvorili vlastné spoločenské hry, ktoré sa nachádzajú na strednej chodbe. Mladší spolužiaci sa môžu počas prestávok zahrať a preniesť sa do sveta pirátov alebo rozprávkovej ríše.

            Antonínová.

          • „UHÁDNEŠ ČI NEUHÁDNEŠ“

          • Počas hádankárskej súťaže mali deti rozmiestnených 106 hádaniek v priestoroch 

            chodby na 1. poschodí a prízemia. Správne odpovede deti vhadzovali do pripravenej schránky.

            Prváci mali pripravené hádanky o rozprávkach. Prišli im ich  prečítať žiaci 5.A triedy. Naši najmladší čitatelia dokázali, že rozprávky poznajú.  

            Z každej triedy bolo odmenené dieťa s najväčším počtom správnych odpovedí. Ceny do súťaže venoval pán riaditeľ Mgr. Ján Ligač.  Ďakujeme.

            Najúspešnejší riešitelia: Daniel Cyprich (1.A)

                                                   Karolína Zemaníková (2.A)

                                                   Vivien Cyprichová(2.B)

                                                   Lukáš Hráček, Milan Strýček (3.A)

                                                   Tamara Kubištová (4.A)

                                                   Sofia Sloviaková (4.B)

                                                   Jozef Klužák (5.A)

             

            Všetkým srdečne blahoželáme.

             

            Mgr. Emília  Behúňová

          • Deň Zeme, deň pre naše životné prostredie

          • Už od roku 1990 si každoročne 22. apríla rôznymi aktivitami pripomíname Deň Zeme. My sme už 19. apríla vyšli do rôznych častí našej dediny, aby sme ju vyčistili od odpadu a skrášlili tak naše životné prostredie. Ďakujeme za spoluprácu OÚ Svrčinovec a OZ pre krajšie Kysuce. Žiaci boli veľmi šikovní a ochotní priložiť ruku k dielu. Je smutné, že sa každý rok nájdu nelegálne skládky odpadu a pritom je toľko možností ako odovzdať alebo zhodnotiť odpad...
            Každý deň by sme mali brať ako Deň Zeme!

            Mgr. Martina Kullová

          • Hrnček, prosím, var!

          • Na našej škole sa radi zapájame do generačného čítania. V piatok navštívili ôsmaci svojich najmenších spolužiakov - prváčikov a druháčikov. Prečítali im rozprávku "O divotvornom hrnčeku" a ich pozornosť aj preskúšali - mali pre nich pripravené otázky. Prváci a ani druháci sa nedali zahanbiť, na všetky otázky odpovedali správne. Prežili sme spolu milé chvíle a dohodli sme sa, že aj najmenší žiaci prídu niekedy čítať ôsmakom.

            Mgr. E. Behúňová, Mgr. L. Šteinigerová

          • Deň narcisov - 18. apríla 2024

          •       Na Slovensku je veľa vzácnych zbierok. Pre ľudí s rakovinou je však zbierka narcisov tá najvzácnejšia. Ulice miest a obcí jediný deň v roku zaplavia žlté narcisy. Každý, kto si narcis pripne na svoj odev, vyjadrí týmto gestom podporu a spolupatričnosť s tými, ktorí bojujú s rakovinou.

            V tomto roku máte možnosť opäť si pripnúť kvietok narcisu vo štvrtok 18. apríla 2024.

             

            ZAPOJ SA AJ TY

            Vhodením príspevku  najmenej 0,50 € do pokladničky dobrovoľníkov Dňa narcisov zároveň pomôžete vyzbierať finančné prostriedky na konkrétnu praktickú pomoc onkologickým pacientom a ich rodinám na celom Slovensku.

             

            Pripnutím žltého kvietku v Deň narcisov vysielame onkologickým pacientom odkaz, že nie sú vo svojom ochorení sami, že ich boj sa týka nás všetkých a že majú našu podporu.

          • Triedne aktívy - 22. apríla 2024

          • Vážení rodičia, pozývame Vás na triedne aktívy, ktoré sa uskutočnia dňa 22. apríla 2024, t. j. v pondelok od 15:30 hod. v jednotlivých triedach.

            Tešíme sa na Vašu účasť!

          • Oznam 2%

          • Vážení rodičia, dávame Vám do povedomia, že svoje 2% môžete venovať SRRZ - RZ pri Základnej škole. Finančné prostriedky sú pravidelne využívané pre našich žiakov a ich aktivity. Potrebné tlačivo nájdete v prílohe. vyhlasenie2024.pdf

          • Beseda na hodine prvouky

          • Druháci sa na prvouke učili o spoločenstve včiel. Kto iný ako včelár nám môže k danej téme povedať viac? Na vyučovaciu hodinu prijal pozvanie pán riaditeľ Mgr. Ján Ligač. Porozprával deťom o živote a vývoji  včiel v úli a najmä o ich význame pre ľudí. Nakreslil rozdiel medzi žihadlom včely a osy. Priniesol na ukážku aj pomôcky, ktoré včelár pri svojej práci používa. Ďakujeme pánovi riaditeľovi za veľmi zaujímavé informácie. Všetkým sa hodina veľmi páčila.

            Mgr. E. Behúňová