• Vianočné pozdravy pre seniorov

          • Krásne vianočné pozdravy vyrobili žiaci 9.B, aby potešili osamelých seniorov v zariadeniach sociálnej starostlivosti. Zbierku už štvrtý rok organizuje ÚPSVaR v Čadci. 

            Antonínová Milada

          • Vianočná Viedeň

          • 19.12. sme si privstali a spoločne sme sa vybrali na vianočný výlet do Viedne. Cesta autobusom bola dlhá, no odmenou nám bolo slnečné počasie v krásnom historickom hlavnom meste Rakúska. Ako prvé sme navštívili Technické múzeum, kde sme si mohli skúsiť aj rôzne fyzikálne pokusy, vyskúšať si vysielanie televíznych novín, stretnúť sa s robotom Asimom, vidieť naživo formulu, parnú lokomotívu či helikoptéru a mnoho iného. Následne sme sa presunuli k zámku Schönbrunn. Naša cesta viedla viedenskými ulicami. Vošli sme do Dómu sv. Štefana, prechádzali sme aj nádvoriami Hofburgu, šli sme cez park k parlamentu a naša trasa končila až pri radnici, kde sme si mohli kúpiť langoš, šmarn, jablká v karameli, vianočné ozdoby a mnoho mnoho ďalšieho. Prešli sme viacero námestí s menšími trhmi. Výlet sme si užili, využili sme svoje jazykové znalosti a šťastne sme sa vrátili domov. Na tento výlet nám všetkým ostanú krásne spomienky.

            Mgr. L. Šteinigerová, Ing. R. Šplháková, Mgr. I. Majchráková, Mgr. A. Čimborová

          • Mikulášsky florbalový turnaj

          •  Na Mikuláša sa uskutočnil Mikulášsky florbalový turnaj, ktorého sa zúčastnilo 5 družstiev.
            Hralo sa systémom "každý s každým" a odohralo sa 10 zápasov po 2 x 5 min. Každý zápas hrali chlapci so srdcom a veľkými emóciami.
            1. miesto - Real - D.Šuška, J. Urbánek, J. Strýček
            2.miesto - Trinec - Š. Ignačák, T. Vrškový, R. Časnocha, J. Klužák, O. Jurga
            3.miesto - Spiner - H. Šuška, J. Jurišta, F. Sirota

            Ing. Šplháková

          • Hry na snehu

          • Naši piataci si v rámci hodiny TSV užili čerstvý vzduch a hry na snehu. Spúšťali sa na boboch, lopatách a kto nemal, staval snehuliaka.

            Ing. Šplháková

          • Záložka do knihy spája školy

          •  

            Téma 14.ročníka: „Inšpirujúci svet rozprávok, básni a príbehov“

             

            Aj v tomto školskom roku sa naša škola zapojila do česko – slovenského projektu: Záložka do knihy spája školy.

            Naši žiaci si pripravili záložky pre kamarátov zo ZŠ Ladislava Balleka Šahy.

            Pri výrobe záložiek sa inšpirovali  rozprávkami, príbehmi a básňami. Napr. Emma a ružová veľryba, O Guľkovi Bombuľkovi, Harry Potter,... Čítali sme v školskej knižnici,  v triedach a aj doma. Do výroby záložiek sa zapojili aj deti z ŠKD. Kamarátom z partnerskej školy sme poslali záložky, list, pohľadnicu s pozdravom a želaním, aby sa kamarátom záložky páčili. Do balíčka sme pribalili deťmi maľovanú cyklomapu KYSUCE a DVD KYSUCKÝ TRIANGEL. Záložky, ktoré sme dostali z partnerskej školy sa deťom páčili.

            Mgr. Behúňová