• Karaoke

          • Vďaka veľkej odvahe štyroch dievčat sa nám podarilo zorganizovať prvý ročník karaoke šou. Náš obdiv patrí každej, no najväčším prekvapením pre nás bola tichá, nenápadná šiestačka Evička. Verím, že napriek tréme a stresu si dievčatá vystúpenie užili. Víťazom súťaže sa stala Viktória Váleková zo 7.B. Blahoželám a teším sa na ďalší ročník.

            Mgr. Monika Strýčková

          • Dramatizácia rozprávky

          • V stredu 29. marca žiaci druhého ročníka navštívili prvákov, tretiakov a štvrtákov. Pod vedením pani učiteľky Šromovskej si pripravili  dramatizáciu rozprávky O NEPODARENÝCH KOZLIATKACH a hádanky o zvieratkách. Divadielko a hádanky sa deťom veľmi páčili. Druhákov odmenili potleskom a sladkou odmenou.

            Mgr. Behúňová

          • Plavecký výcvik

          • V termíne od 20.3. - 24.3.2023 absolvovali žiaci druhého a tretieho ročníka plavecký výcvik. Cieľom tohto výcviku bolo eliminovať strach z vody, naučiť plávať všetkých zúčastnených, prípadne zdokonaliť už čiastočné plavecké schopnosti žiakov. V závere plaveckého výcviku mohli žiaci preukázať svoje získané plavecké schopnosti v pretekoch v jednotlivých plaveckých spôsoboch.

             

            Mgr. J. Šromovská

          • Tretiaci navštívili pani starostku na obecnom úrade

          •  

                 Na pondelok 27. marca sme si žiaci 3. A a 3. B triedy dohodli stretnutie s pani starostkou a stretnutie sa uskutočnilo.

                 Po srdečnom privítaní nás previedla kanceláriami obecného úradu, priblížila náplň práce jednotlivých pracovníkov. V zasadacej miestnosti sme mohli vidieť pamätnú knihu obce. Dozvedeli sme sa, a na vlastné oči videli, aké udalosti sú v nej zapísané a „uložené“ pre ďalšie generácie. Deti svojimi otázkami neprekvapili pani starostku, na otázky pohotovo odpovedala.

                 Pani starostke sme poďakovali za spestrenie vyučovania, za príjemné spoločné chvíle. Dozvedeli sme sa informácie o obecnom úrade, o obyvateľoch obce a o náplní práce pani starostky. Odchádzali sme spokojní so sladkou odmenou. Ďakujeme.

             

            Spracovali: Mgr. Dana Moravcová, Mgr. Veronika Belešová

          • Exkurzia: Krajské mestá vlakom Bratislava


          • Tretím krajským mestom, ktoré sme sa rozhodli spoznať, bola Bratislava, Pamiatky sme už absolvovali vláčikom a so sprievodcom , tentoraz sme vsadili na modernú architektúru a moderné technológie. Prehliadka budovy Slovenského rozhlasu - obrátenej pyramídy so sprievodcom bola veľmi poučná a dozvedeli sme sa množstvo zaujímavých informácií. Pri prezidentskom paláci sme videli výmenu stráží a výstava COSMOS nás previedla históriou pilotovaných letov do vesmíru od ich začiatkov až po súčasné a plánované misie. Videli stovky originálnych artefaktov z USA a Ruska, ktoré boli vo vesmíre, jedinečnú zbierku skafandrov a skutočné modely vesmírnych lodí, raketoplánov či rakiet.

             

            Ing. R. Šplháková

          • Zber použitého kuchynského oleja

          • Za dva mesiace sa nám opäť podarilo nazbierať 60 litrov použitého kuchynského oleja, ktorý neskončil v komunálnom odpade alebo v kanalizácii, ale ide na recykláciu. Žiaci získali za pomoc prírode nový olej ako odmenu od spoločnosti Trafinoil. V zbere stále pokračujeme.

            Mgr. M. Kullová

          • Vyhodnotenie súťaže Všetkovedko

          • Aj v školskom roku 2022/23 sa 17 žiakov našej školy zapojilo do celoslovenskej vedomostnej  súťaže Všetkovedko.

            V kategórii Všetkovedko 2 súťažilo celkovo 7845 detí. Na peknom 37. mieste sa umiestnil L.Strýček z 2.A .

             

            V  kategórii Všetkovedko 3 súťažilo celkovo 6926 detí. Na krásnom 27. mieste sa umiestnila  A. Mrmusová z 3.A.

            V kategórii Všetkovedko 4 súťažilo celkovo 6427 detí. Na peknom 47. mieste sa umiestnil

            T. Bajánek zo 4.A.

             

            Diplom s titulom Všetkovedko a darček dostali  3 žiaci. Diplom s titulom Všetkovedkov učeň  získalo 14 žiakov našej školy. Každý bez ohľadu na umiestnenie získal ceruzku.  Všetkým srdečne blahoželáme.

             

            Mgr.A.Kullová

          • Oznámenie – riaditeľské voľno

          • Riaditeľ ZŠ Svrčinovec 336, Svrčinovec  podľa  § 3 ods. 10 vyhlášky č. 231/2009 Z. z. o podrobnostiach o organizácii školského roka  na základných   školách, na stredných školách, na základných umeleckých školách,  na praktických školách,   na odborných učilištiach a  na jazykových školách informuje  v súlade s § 150 ods. 5 zákona č. 245/2008 Z. z. o výchove a  vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a  doplnení  niektorých zákonov v znení neskorších   predpisov, o udelení  riaditeľského voľna na  deň  24.03.2023 z organizačných dôvodov pri príležitosti Dňa učiteľov.

                 Zároveň oznamujeme, že v uvedený deň nebude v prevádzke školská jedáleň a školský klub detí.

             

                                                                                                                                        Mgr. Ján Ligač

                                                                                                          riaditeľ ZŠ Svrčinovec