• Súťaž Expert geniality show

          • ávke sa naši žiaci opäť zapojili do celoslovenskej súťaže Expert, kde si zmerali sily so žiakmi z celého Slovenska. Súťaže sa zúčastnilo 10 žiakov II. stupňa. Celkovo sa do súťaže prihlásilo 10 000 žiakov. Vyberali si dve zo šiestich oblastí. Naši žiaci nezískali síce cenu Expert a Top Expert, ale vo vybraných oblastiach si počínali celkom dobre. Najlepší výsledok dosiahla Karolínka Kubicová z 9.A v oblasti "Mozgolamy", ktorá sa umiestnila na 70. mieste. Účasťou na súťaži si rozšírili svoje vedomosti a do súťaže sa môžu opäť prihlásiť a zabojovať o lepšie umiestnenia.

            Mgr. M.Kullová

          • Vyhodnotenie súťaže Všetkovedko

          • Aj v školskom roku 2021/22 sa 19  žiakov našej školy zapojilo do celoslovenskej vedomostnej  súťaže Všetkovedko.

            V kategórii Všetkovedko 2 súťažilo celkovo 7 446 detí. Na peknom 11. mieste sa umiestnil T.Bazger z 2.B.

            V  kategórii Všetkovedko 3 súťažilo celkovo 6 840 detí. Na 19. mieste sa umiestnil  A. Tomala z 3.B

            V kategórii Všetkovedko 4 súťažilo celkovo 5 762 detí. Na 96.mieste sa umiestnil M. Poláček zo 4.Atriedy.

            Diplom s titulom Všetkovedko a darček dostali 3 žiaci. Diplom s titulom Všetkovedkov učeň  získalo 16 žiakov našej školy. Každý bez ohľadu na umiestnenie získal ceruzku Súťažím s Talentídou. Všetkým srdečne blahoželáme.

            Mgr.A.Kullová

          • MAREC – MESIAC KNIHY

          • Marec spájame nielen s príchodom jari, ale i s knihou. Kniha, najväčší priateľ človeka, od nepamäti patrí medzi neodmysliteľných spoločníkov mladých či starých. Aj známy pedagóg J.A. Komenský povedal: "Nemilovať knihu, znamená nemilovať múdrosť a nemilovať múdrosť, znamená stávať sa hlupákom."

            Poďakovanie patrí všetkým, ktorí dali knihám druhú šancu a darovali ich do nášho ČITATEĽSKÉHO KÚTIKA.

            Mesiac knihy si pripomíname aj v našej škole rôznymi  aktivitami.

            ČITATEĽSKÝ  KÚTIK  ukrýva súťažný text.

            Sú v ňom ukryté názvy 13 rozprávok a jednej zbierky Pavla Dobšinského. Vašou úlohou je nájsť aspoň 10 z nich a podpísaný lístok so správnu odpoveďou vhodiť do pripravenej schránky.

            VÝTVARNÁ AKTIVITA: Nakresli, namaľuj svoju obľúbenú rozprávku. Môžeš použiť ľubovoľnú techniku. Svoju podpísanú ilustráciu odovzdaj pani učiteľke Behúňovej do 3.A triedy. Najkrajšie práce budú odmenené.

            Mgr. E. Behúňová

          • Prípravy na jar v 2.A


          • Blíži sa jar a žiaci 2.A si pre našich najmenších obyvateľov planéty pripravili krásne miesto na bývanie - "Hmyzie domčeky". Vytvorili ich z prírodných materiálov, ktoré si priniesli. Konštrukciu im pomohol vytvoriť náš šikovný pán školník (Ďakujeme😃). Práca ich veľmi bavila a fantázii sa medze nekládli...Veď posúďte sami...

            Mgr. Veronika Belešová

          • Výhercovia v súťaži v zbere mobilov

          • Milí Recyklohráči!

                 Môžem Vám oznámiť dobrú správu. V súťaži v zbere starých mobilov, ktorá bola organizovaná spolu so spoločnosťou Orange Slovensko, sme vyhrali:

            - knihy pre Adamka Strýčka z 2. B, Jožka Klužáka z 3. B a Karolínku Ďatkovú z 5. A triedy,

            - tablet pre triedneho učiteľa do 7. A triedy,

            - nákupné poukážky pre najusilovnejších koordinátorov - pre pani učiteľku Mgr. D. Moravcovú.

                 Tešíme sa i v tomto roku na novú zberovú súťaž. Už v predstihu si staré mobily odkladajte, v jeseni opäť „zabojujeme“.

             

            Spracovala: Mgr. D. Moravcová

             

          • Oznam pre všetkých, ktorí chcú pomôcť.

          • Naša škola sa zapoji do zbierky pre ľudí z Ukrajiny. V škole bude vyčlenený priestor na skladovanie materiálnej pomoci. Bude zabezpečený odvoz na miesta, kde sa bude táto pomoc ďalej rozdeľovať. Ďakujeme všetkým, ktorí sa zapoja.

          • Karneval

          • Karneval alebo vyučovanie v maskách máme za sebou a musím povedať,že dopadlo skutočne skvele. Množstvo masiek v triedach, učitelia v maskách, popcorn či cukrová vata prispeli k výbornej piatkovej atmosfére. Verím, že podobné aktivity a nápady sa stanú súčasťou i našich bežných školských dní. Ďakujeme maskám i rodičom za ich prípravu.

          • Beseda s Ing. Jozefom Ivánkom

          • Medzi dôležité témy občianskej náuky v 9. ročníku patria aj banky a poisťovne. Oslovili sme p. Ing. Jozefa Ivánka, ktorý nám ochotne porozprával o svojej práci v Slovenskej sporiteľni. Pracuje ako relationship manager. Vysvetlil ako banky fungujú , aké finančné operácie robia, do čoho je vhodné investovať... Verím, že žiaci videli jeho nadšenie pre prácu, chuť zdokonaľovať sa a možno aj niekoho pre túto prácu do budúcna  nadchol.

             

            M. Strýčková

          • Technická olympiáda

          • Aj tento školský rok sa žiaci 9. ročníka – Matúš Jurišta a Radoslav Cyprich zapojili do školského i okresného kola Technickej olympiády, ktorí úspešne skončili  na štvrtom mieste v kategórii A.

            Technická olympiáda má vzbudzovať, podporovať a rozvíjať u žiakov záujem o techniku a jej aplikácie, prehlbovať ich záujem o sebavzdelávanie, viesť ich k samostatnej tvorivej činnosti, ale aj orientovať žiakov základných škôl k štúdiu na technických stredných školách.

            Úspešným riešiteľom blahoželáme.

            Ing. Milada Antonínová.

          • Valentínska tombola

          • Tombola vylosovaná, ceny odovzdané, šťastlivci obdarovaní. Ďakujeme všetkým, ktorí sa do tejto milej akcie zapojili. Deviatačkám za nápad, učiteľom a sponzorom za ceny a vám za podporu. 268€ je výťažok z tomboly, ktorý bude použitý na revitalizáciu spoločných školských priestorov. Ďakujeme a blahoželáme výhercom.

          • Týždeň priateľstva

          • Aj tento rok sa na našej škole konal Týždeň priateľstva. Je to akcia, ktorú organizujeme pravidelne a ani tento školský rok by sa bez nej nezaobišiel. Od 7.2. do 11.2.2022  mali žiaci počas prestávok možnosť vkladať do valentínskej schránky svoje  pozdravy a Valentínky. Pošty sa opäť nazbieralo neúrekom. Niektorí žiaci si posielali sladké dobroty, iní písali listy a boli aj takí, ktorí napísali pozdravy svojim učiteľkám, učiteľom  i zamestnancom školy. Na Valentína 14. februára  šikovné poštárky doručili poštu k adresátom. Dievčatá, ďakujem za spoluprácu. 

            Mgr. Anna Kullová

            Dominika Padyšáková

          • Oznam 2% z dane

          • Vážení rodičia. Žiaľ, predstavenstvo Rodičovského združenia nestihlo zaregistrovať združenie kvôli výberu 2%, čo ma ako riaditeľa osobne veľmi mrzí, ale z tohto dôvodu nebude možné tento rok podporiť našu školu Vašimi 2%.

          • Lyžiarsky výcvik

          • Prvý februárový týždeň roka 2022 patril lyžiarskemu výcviku. Každoročný lyžiarsky kurz má za cieľ vzbudiť a prehĺbiť záujem žiakov nielen o lyžovanie, ale aj o pohyb na čerstvom vzduchu, kladný vzťah k prírode a životnému prostrediu. 21 žiakov siedmeho ročníka si tak pod vedením inštruktorov v Oščadnici osvojovalo základné vedomosti a návyky jazdy na lyžiach a pokročilí lyžiari si zdokonaľovali svoju techniku lyžovania.  

          • Týždeň priateľstva - Valentínska pošta

          • Aj tento rok je tu pre Vás „Valentínska pošta". Potešte pozdravom a prianím svojich kamarátov, učiteľov a pracovníkov školy.  Určite im dobre padnú Vaše milé slová. Nezabudnite uviesť meno i triedu pre adresáta. Svoje pozdravy môžete vhadzovať do pripravenej schránky od pondelka 7.2. do piatka 11.2. 2022. Tešíme sa na vaše pozdravy.

            Valentínsku poštu Vám doručíme 14.2.2022/pondelok/.

          • Súťažný projekt- Hovorme o jedle

          •  

                        V  rámci Týždňa zdravej výživy sme sa zapojili do celoslovenského súťažného projektu Hovorme o jedle, ktorý organizuje Slovenská poľnohospodárska a potravinárska komora a Centrum rozvoja znalostí o potravinách. Súčasťou projektu bola súťažno-vzdelávacia aktivita Hovorme o jedle, výtvarná súťaž Chutné maľovanie, fotografická súťaž Očami gurmána a literárna súťaž "Najzdravšie ovocie a zelenina rastie za rohom". Do každej aktivity sme poslali svoje kreatívne súťažné príspevky a tak naša škola získala v tejto súťaži celkovo strieborné pásmo. Najúspešnejší sme boli v literárnej súťaži. Všetci sme sa tešili so žiačkou Viktorkou Válekovou zo 6.B triedy, ktorá obsadila krásne 2.miesto a získala aj vecné ceny od organizátorov súťaže.