• Týždeň športu - 3. deň

          • V stredu sa v telocvični uskutočnil turnaj v metlobale, ktorého sa zúčastnili deti z 3., 5., 6. a 7.ročnika. Vytvorili si štyri družstvá a dali si názvy podľa fakúlt z románu o Harrym Potterovi. Víťazom sa stalo družstvo Slizolinu, na duhom mieste skončil Chrabromil a na treťom mieste hráči Biflomoru. 😉

            Ing. R. Šplháková

          • Týždeň športu - 2. deň

          • V utorok sa v rámci Týždňa športu uskutočnil florbalový turnaj, ktorého sa zúčastnili deti 5. až 7.ročníka. vytvorili si tri družstvá a zahrali si turnajovým spôsobom. V ďalšom kole sme vytvorili tri vyrovnané a miešané družstvá a zápasy sa vyrovnali. Deti si to užili a strávili popoludnie pohybom a to bol náš cieľ.

            Ing. R. Šplháková

          • No backpack day

          • Milí žiaci, pripravili sme si pre Vás „ no backpack day“ (deň bez tašky). Princíp tohto dňa je, že si neprinesiete do školy školskú tašku, ale nápad do ktorého si dáte svoje školské potreby a pomôcky napr.: kôš na prádlo, odpadkový kôš, a podobne.

            Tento deň sa uskutoční dňa 3.10.2022

            UPOZORŇUJEME, že v tento deň sa učí podľa rozvrhu ako každý deň, akurát tašky budú vyzerať inak.

          • EUROPEAN DAY OF LANGUAGES 2022🌎 - v triede 3.A

          • Nielen Európa ale celý svet sa môže pochváliť bohatstvom najrozličnejších jazykov. Učenie sa cudzích jazykov nám lepšie pomáha si porozumieť, pochopiť iné kultúry. Hoci sa ešte len s prvým cudzím jazykom oboznamujeme prostredníctvom rôznych aktivít a hier sme sa v tento deň oboznámili s rôznymi, nie len európskymi jazykmi. Urobili sme si plagát s pozdravmi z rôznych krajín, vytvorili sme si malý zvierací slovník, zahrali sme sa hry v angličtine so slovíčkami, ktoré sme sa už naučili, zaspievali si a naučili sa množstvo nových slovíčok ...

            Mgr. Veronika Belešová

          • Týždeň športu 1. deň


          • V piatok 23:09.2022 nám opäť začal Týždeň športu, cieľom ktorého je opäť rozhýbať deti a možno trošku aj rodičov.
            Uskutočnili sa rovno tri turnaje:
            1. Florbalový turnaj chlapcov, ktorého sa zúčastnili rôzne družstvá ( CVČ Čadca, Terchová, Oščadnica, Podzávoz...) Turnaj sa odohral na nohejbalovom ihrisku.
            Naši chlapci získali krásne 2. miesto za družstvom CVČ Čadca. Víťazstvo im ušlo iba o vlások, rozhodol vzájomný zápas.
            Gratulujeme.


            2. Futbalový turnaj chlapcov - medzi ročníkový, ktorého sa zúčastnilo päť družstiev – zástupcovia každého ročníka. Hralo sa systémom: každý s každým a mali sme možnosť vidieť aj veľmi zaujímavé zápasy.
            Ak si niekto pomyslel, že mladší nemajú šancu proti starším, tak tento rok prišlo veľké prekvapenie a naši mimoriadne šikovní piataci poriadne zamiešali karty a potrápili aj starších súperov !!
            Výsledok:

            1. miesto - 9.A
            2.miesto - 5.A
            3.miesto – 8.A
            Gratulujeme.
            A udeľujem pochvalu za správanie sa a hru v duchu fair play družstvu 9.A !


            3. Nohejbalový turnaj o pohár riaditeľa ZŠ sa uskutočnil v popoludňajších hodinách a víťazom sa stalo družstvo: Vanesa tím.

            Ing. R. Šplháková

          • Oznam - Biela pastelka

          • Biela pastelka pomáha nevidiacim a slabozrakým už 21 rokov a patrí tak k desiatim najväčším a zároveň najdôveryhodnejším zbierkam na Slovensku. Cieľom tejto zbierky je pomocou dobrovoľných finančných príspevkov pomôcť ľuďom so zrakovým postihnutím. Minulý rok sa nám na pôde školy podarilo vyzbierať krásnu sumu: 78,75€. My sa aj tento rok budeme snažiť pomôcť a dobrovoľná finančná zbierka sa na našej škole bude konať v dňoch od 19. do 21.9. 2022.

             

             Mgr. Šteinigerová

          • SMS (STARÝ MOBIL SEM)

          • Milí rodičia a žiaci,

            v termíne od 06. Septembra do 02. novembra 2022 bude prebiehať zberová súťaž SMS – Starý mobil sem. Mobily môžete odovzdávať do zberných boxov na 1. poschodí (počet odovzdaných mobilov nahlásiť pani učiteľke Veronike Tatarkovej, ktorá žiaka zaeviduje aj s počtom odovzdaných mobilov). Mobily odovzdávať bez batérie. Batérie je potrebné vhodiť do zberného boxu na použité batérie, ktorý je umiestnený na prízemí školy. Zber sa uskutočňuje v spolupráci so spoločnosťou Orange, preto sa môžete opäť tešiť na veľmi zaujímavé odmeny.

            Vopred ďakujeme!

            Spracovala: Mgr. Veronika Tatarková

          • ZÁPIS DO SZUŠ

          • ​​​​​​Súkromná základná umelecká škola Svrčinovec oznamuje, že sa bude konaťzápis nových žiakov do hudobného, výtvarného, tanečného,literárno-dramatického a multimediálneho odboru na šk. rok 2022/2023.

            Viac info na plagáte.

             

            Tešíme sa na Vás