• Andersenova noc

          • V noci z 27.5. na 28.5. pripravili naše deviatačky spolužiakom z 5.- 6. ročníka aktivity, na ktoré budú v dobrom dlho spomínať. Tematika Harryho Pottera sa ujala a mala veľký úspech. Ďakujem všetkým účastníkom za zapojenie sa a obzvlášť deviatačkám za spoluprácu, kreativitu a skvelý nápad. Len tak ďalej :)

          • Motýlia záhrada

          • Motýlia záhrada - motýlia farma je nezabudnuteľným zážitkom pre deti aj celé rodiny.
            Na chodbe v prízemí máme MOTÝLIU ZÁHRADU.
            V našej motýlej záhrade majú naši žiaci jedinečnú možnosť pozorovať zblízka život motýľov. Budú sledovať rýchly rast húseničiek, fascinujúcu premenu vitálnej húsenice na nehybnú kuklu a napokon zážitok na celý život - vyliahnutie motýľa. Motýle budeme pozorovať, kŕmiť a potom ich vypustíme do voľnej prírody!
            Celá premena z húsenice do dospelého motýľa trvá asi tri týždne v závislosti od teploty okolia.

            Ing. Renáta Šplháková

          • Exkurzia- Geologické zaujímavosti Kysúc

          • Žiaci deviateho ročníka absolvovali 19.5.2022 exkurziu po geologických zaujímavostiach Kysúc. Navštívili sme tri známe lokality a rarity Kysúc- Milošovú Megonky, Klokočovské skálie a Ropný prameň v Korni. Exkurziou nás sprevádzal pracovník CHKO Kysuce pán Richard Pekara, ktorý priamo v teréne vysvetlil žiakom spojitosť živej a neživej prírody, vzťahy v lesnom ekosystéme a zdôraznil, aké nežiaduce následky má narušenie týchto krehkých vzťahov. Ďakujeme pánovi Pekarovi za vedenie našej exkurzie.

            Mgr. Martina Kullová

          • Krajské kolo v malom futbale žiačok

          • Dňa 17.5.2022 sa naše žiačky zúčastnili  Krajského kola v malom futbale mladších žiačok. Turnaj sa konal na štadióne MFK Ružomberok a zúčastnilo sa ho 6 víťazov okresných a regionálnych kôl Žilinského kraja. Celú akciu zastrešoval Slovenský futbalový zväz. Síce sa nám nepodarilo získať medailu, ale dievčatá podali výborný výkon a vzorne reprezentovali našu školu a obec, aj napriek tomu, že museli vstávať o 4.00 ráno a skoro 3 hodiny cestovali, hrali aj v daždi a za sťažených podmienok. Ďakujeme im za peknú reprezentáciu školy a želáme im, aby im chuť športovať a hýbať sa vydržala čo najdlhšie.

            Ing. Renáta Šplháková

          • Recyklohry

          • Drobný elektroodpad môžete priniesť vždy dopoludnia do 25. 05. 2022.

            Ďakujeme!

             

            Spracovala: Mgr. Dana Moravcová

             

             

          • Postup do krajského kola

          • Dňa 11.5. 2022 sa uskutočnilo Okresné kolo vo futbale mladších žiačok. Zúčastnili sa aj naše dievčatá a vybojovali si 1.miesto a postup do regionálneho kola. 

            A 12.5. 2022 dievčatá odohrali zápas v KNM, ktorý vyhrali a postupili do krajského kola. Dievčatám blahoželáme a držíme palce v krajskom kole. 

            Ing. Šplháková

          • Z hodín prírodovedných predmetov

          • Na vyučovacích hodinách biológie, chémie a fyziky zohrávajú dôležitú úlohu pokusy. Hoci je takáto hodina náročnejšia na organizáciu, má to svoj veľký význam. Žiaci si pri experimentoch nielen overujú teoretické poznatky, ale bádateľskou činnosťou získavajú odpovede na rôzne otázky. Všetky tieto predmety úzko spolu súvisia a navzájom sa dopĺňajú.

            Mgr.M.Kullová

          • Poznaj svoje možnosti

          • SOŠ drevárska a stavebná v Krásne nad Kysucou uskutočnila online vedomostnú súťaž. Žiaci sa mohli súťaže zúčastniť prostredníctvom Edupage. Na výzvu reagovala žiačka 9.B Viktória Padyšáková, ktorá v súťaži obsadila 2.miesto a úspešne reprezentovala našu školu. Blahoželáme a povzbudzujeme aj ostatných, aby sa do podobných aktivít zapájali.

            Mgr.M.Kullová

          • Deň narcisov na našej škole      

          • 28.apríla sa naša škola opäť zapojila do celoslovenskej finančnej zbierky na podporu onkologických pacientov a ich rodín.

            Deň narcisov je jedinečná verejno-prospešná zbierka Ligy proti rakovine. Pripnutím žltého kvietku v Deň narcisov vysielame onkologickým pacientom odkaz, že nie sú vo svojom ochorení sami, že ich boj sa týka nás všetkých a že majú našu podporu.

            Ďakujeme všetkým žiakom, rodičom, pedagogickým aj nepedagogickým zamestnancom, ktorí prispeli do našej zbierky. Našej škole sa podarilo vyzbierať 256,34  €.

            Ď A K U J E M E .

             

             

            Mgr. A.Kullová, D.Padyšáková

          • Divadelné predstavenie spojené s návštevou výroby vianočných ozdôb

          • Najväčší a najstarší divadelný sviatok,54. Palárikova Raková a 200. výročie narodenia Janka Palárika prilákalo našich žiakov pohodlne sa usadiť a zhliadnuť predstavenie s názvom Stroj času. Po predstavení sme navštívili výrobu ručne robených a maľovaných vianočných ozdôb. Družstvo Okrasa vzniklo v roku 1954 a špecializuje na výhradne na ručnú prácu. Tým, že sa nepoužívajú žiadne stroje, každý kus ozdoby dostáva svoju originalitu. Verím, že tradičné sklenené ozdoby sa našim ôsmakom  páčili. 

             Monika Strýčková 

          • Beseda so sudkyňou

          • Teším sa, že opatrenia sa uvoľňujú a so žiakmi môžeme opäť pracovať naplno. Do našej školy zavítala po dlhšom čase Mgr. Lenka Janíková, sudkyňa Okresného súdu v Čadci. Témou besedy v rámci občianskej náuky bola trestno - právna zodpovednosť a všetko, čo súvisí s trestným právom. Žiaci sa aktívne zapájali do diskusie, kládli otázky a ja  dúfam, že to bol správne využitý čas.

            Monika Strýčková

          • Exkurzia Modra, Bratislava

          • Po uvoľnení pandemických opatrení sa nám po dvoch rokoch konečne podarilo uskutočniť exkurziu do Múzea Ľudovíta Štúra a do Bratislavy. V Modre si žiaci vypočuli zaujímavú prednášku o práci našich najvýznamnejších národovcov a tiež si pozreli exponáty. Z Modry sme sa presunuli do Bratislavy. Väčšina žiakov bola v hlavnom meste SR prvý krát a tak mohli vidieť budovu NR SR, Bratislavský hrad, Dóm svätého Martina, Slavín, prešli sme do historického centra mesta k Slovenskému národnému divadlu, či Starej radnici. Veríme, že exkurzia bola poučná a žiakom sa  páčila.

             

            Monika Strýčková, Renáta Šplháková