• Školský výlet 9.A

          • Relaxačno - poznávací výlet sme si naplánovali do Liptovského Jána. Navštívili sme Stanišovskú jaskyňu, relaxovali v Tatralandii a na záver sme navštívili Liptovský Mikuláš,  mesto našich národných buditeľov štúrovcov a rodisko významného básnika Janka Kráľa .     

             

            Mgr. Monika Strýčková 

          • Školský výlet Bratislava, Liptovský Mikuláš

          • Štvrtok 09. 06. 2022 mali žiaci 5.A, 6.A, 6.B možnosť vidieť Bratislavu z výletnej lode,  a potom sme rovno na nábreží nastúpili na vláčik Blaváčik, v ktorom nás sprievodkyňa oboznámila s históriou mesta a aj s jej hlavnými pamiatkami a ich príbehmi. Na záver sme si pozreli  Hviezdoslavove námestie.V piatok sme navštívili Demänovskú jaskyňu slobody a presunuli sme sa do kontaktnej ZOO pri Tatralandii.  So sprievodcami si prešli rôzne pavilóny  zvierat, ktorých sa mohli dotýkať, o každom druhu sa aj niečo dozvedeli a potom využili rôzne oddychové atrakcie.

            Ing. Renáta Šplháková, Mgr. Anna Čimborová, Mgr. Veronika Tatarková

          • Školský výlet - Terchová, Budatínsky zámok, Minizoo

          • Dňa 8.6.2022 sa žiaci 1.A, 2.A, 2.B zúčastnili školského koncoročného výletu. Naša cesta začala v Terchovej,kde nás čakal vláčik, ktorý nás previezol po Terchovej, Vrátnej doline a tiež sme prechádzali okolo Národného parku Malá Fatra. Cesta vláčikom trvala hodinu. Našu hodinovú cestu spestroval svojim zaujímavým a pútavým výkladom pán sprievodca. Naša cesta potom pokračovala smerom na Budatínsky zámok, kde žiaci mohli spoznať ako ľudia kedysi žili, ako sa obliekali, čo používali, aké náradie a pod. Ako posledné sme navštívili Minizoo v Brodne. Žiaci tu videli rôzne zvieratá, užili si zábavu na rôznych preliezkach. Bol to veľmi pekne strávený deň, plný zážitkov a dojmov.

            Mgr. J. Šromovská, Mgr. D. Moravcová, Mgr. V. Belešová

          • Školský výlet Čičmany – Rajecká Lesná

          • Dňa 7.júna 2022 sa žiaci 3.A,3.B a 4.A zúčastnili školského výletu. Najskôr sme navštívili Čičmany. Za asistencie sprievodcov sme sa zúčastnili prehliadky drevených domčekov. Žiaci si prezreli Dom č.42, v ktorom je expozícia zachytávajúca bývanie vo forme veľkorodiny, ktoré bolo pre Čičmany typické do začiatku 20.storočia a expozíciu v Radenovom dome, ktorá prezentuje všetky životné etapy, zvyky, pracovné činnosti, zamestnania, obživu, čičmiansku architektúru a rovnako odevy a textil.

            Po obedňajšej prestávke sme pokračovali do Rajeckej Lesnej. Najskôr sme navštívili  vyrezávaný pohyblivý Slovenský Betlehem a potom pramene pod kalváriou. Slnečné počasie nás sprevádzalo počas celého dňa. Domov sme sa vrátili spokojní a obohatení o množstvo pekných zážitkov.

            Mgr.E. Behúňová, Mgr.A. Kullová, Mgr.J. Kupková, D. Padyšáková

          • Olympijský deň na ZŠ Skalité-Kudlov

          • Dňa 3.6. sa žiaci našej školy zúčastnili v rámci Dňa detí Olympijského dňa na ZŠ Skalité-Kudlov, organizovaného v rámci akcii Kysuckého triangla, pod záštitou obecných úradov jednotlivých obcí. Akcie sa zúčastnili žiaci z prvého aj druhého stupňa a boli pre nich pripravené rôzne športové aktivity. Deti si mohli porovnať svoje zručnosti a schopnosti s deťmi z iných škôl a nadviazať nové kamarátstva. Počasie nám prialo a deti si užili aktívny športový deň.

            Ing. R. Šplháková

          • Výchovný koncert ZUŠ Skalité

          • Dňa 2.6. sa konal výchovný koncert ZUŠ Skalité, na ktorom sa predstavili aj naši žiaci. Podporiť ich prišli aj ich spolužiaci a kamaráti z prvého stupňa. Naši žiaci nám zahrali na rôznych hudobných nástrojoch, ako napríklad : na priečnej flaute, na klavír, na heligónke, na gitare... Žiaci videli aj úryvok z divadelnej hry - Pipi dlhá pančucha.

            Mgr. J. Šromovská

          • S deviatakmi proti drogám

          • Prvý júnový štvrtok sa niesol v znamení protidrogovej kampane. Žiakov 9.ročníka navštívila pani Kubjatková, ktorá pracuje ako prokurátorka. Oboznámila ich so štúdiom práva, s náplňou práce prokurátora, s postupmi vyšetrovania, no hlavnou témou besedy boli drogy a ich účinky na telo a myseľ. Podelila sa o zážitky z praxe a okrajovo sa venovala aj téme detskej pornografie. Beseda bola veľmi zaujímavá a vyústila do poučnej debaty.

            Mgr. Lucia Šteinigerová

          • Deň detí

          • 1.6. patrí deťom a tie naše si to patrične užili. Každú športovú disciplínu absolvovalo množstvo detí a mnohé z nich podali skutočne výborné výkony. Myslím,že fotky povedia viac.....

            Vďaka patrí všetkým, ktorí sa akokoľvek v tento deň zapojili.

          • Rozprávková škola v prírode Tramptária -  Donovaly, hotel Vesel

          • Školu v prírode sme uskutočnili so žiakmi 4.A triedy v krásnej prírode na Donovaloch. Ubytovanie bolo hotelového typu. Raňajky boli formou bufetových stolov a večeru si deti vyberali z dvoch jedál.

             

            Počas pobytu sme využívali spoločenskú miestnosť, v ktorej sme  uskutočňovali vyučovanie aj zábavné aktivity. Využívali sme aj vonkajšie priestory hotela, kde sa konali ranné rozcvičky a rôzne zábavné a športové aktivity.

            V jednotlivých disciplínach boli žiaci odmeňovaní pridelenými bodmi – tramptármi. V stredu dopoludnia sme navštívili obec Vlkolínec. Prehliadka bola spojená s návštevou budovy bývalej obecnej školy a  prednáškou o minulosti obce. Žiaci si so záujmom tiež prezreli aj miestne minizoo,

            K spestreniu programu prispeli každý deň aj  animátori, ktorí si pripravili svoje aktivity. Napr. Rozprávkovú cestu, jazdu na koni, opekačku, rôzne ďalšie zábavné hry a kráľovské remeslá.

            Pestré a nezabudnuteľné zážitky umocnené slnečným počasím v ŠvP budú  dlho doznievať v našich spomienkach.

                                                                                                                                                                                                

            Mgr. E. Behúňová

            Mgr. J. Kupková

            Mgr. A. Kullová

          • Vystúpenie mažoretiek

          • CVČ Čadca, Dom kultúry v Čadci, Mesto Čadca organizovalo 22. prehliadku kysuckých mažoretiek, no a my sme boli pri tom...

            Ďakujem za pomoc Janke Šromovskej, Zuzane Lašovej, Renáte Majchrákovej, Stanislave Prívarovej a samozrejme  naším dievčatám, ktoré sa mali možnosť predviesť. 

             

            Monika Strýčková