• TESTOVANIE 9 2024-VÝSLEDKY

          •  

            Cieľom testovania T9 je porovnať výkony žiakov v slovenskom jazyku a literatúre a v matematike a na základe výsledkov žiakov poskytnúť spätnú väzbu školám a pedagógom o ich úrovni v porovnaní s ostatnými školami na Slovensku.

            Naši žiaci nám tento rok dokázali, že svojimi vedomosťami sa môžu porovnávať s tými najšikovnejšími žiakmi v rámci Slovenska.

            CELKOVÝ SUMÁRNY VÝSLEDOK NAŠEJ ŠKOLY, našich žiakov a našich pedagógov, bol veľmi pozitívny, keď obidva testy, zo slovenského jazyka a literatúry aj z matematiky, sme napísali NAD CELOSLOVENSKÝM NÁRODNÝM PRIEMEROM. 

             

          • 🌌Návšteva HVEZDÁRNE🌞🌜⭐🌏🪐

          • Dňa 14. 05. 2024 žiaci štvrtých ročníkov navštívili Kysuckú hvezdáreň v Kysuckom Novom Meste. Vypočuli si zaujímavú a pútavú prednášku o Slnečnej sústave. O každej planéte sa dozvedeli niečo zaujímavé. V kupole s ďalekohľadom sa bližšie pozreli na našu najväčšiu hviezdu SLNKO. Počasie vyšlo ako na objednávku, tak sa mohli pozrieť priamo do Slnka cez špeciálne sklíčko. Vonku si prezreli makety planét vo veľkosti v pomere ku Slnku a slnečné hodiny. Bol to deň plný mimoriadnych zážitkov.

            Mgr. V. Belešová

          • Deň matiek

          • Pri príležitosti  Dňa  matiek  si naši  šikovní žiaci  pripravili   pod vedením  svojich  učiteľov v SZUŠ  vo Svrčinovci  krásny  kultúrny program.  Ďakujem  deťom ,ale aj  rodičom, že pomáhajú  rozvíjať  ich talent . Veríme,  že  sa im program  páčil.         

             

             Monika Strýčková 

          • Ocenenie vo výtvarnej súťaži„ Vesmír očami detí“

          • I v tomto školskom roku sa naši šikovní žiaci zapojili do výtvarnej súťaže “Vesmír očami detí".

            Na základe rozhodnutia odbornej poroty  žiačka 4.B triedy Karin Hlúbiková so svojou prácou patrila medzi najlepších v okresnom kole a postúpila do celoslovenského kola.

             

            Karinke blahoželáme a ďakujeme za reprezentáciu našej školy.

             

            VODpodakovanie2024.pdf

            Mgr. E. Behúňová, Mgr. M. Beňušová

          • „Čítajme si 2024“

          • Je celoslovenský detský čitateľský maratón, ktorý sa konal pod záštitou Linky detskej istoty

            Do 15. ročníka uvedeného projektu sa zapojilo  209 žiakov našej školy prvého i druhého stupňa. Deti čítali knihy zo školskej knižnice. Prvákom a druhákom čítal aj pán riaditeľ a školská knihovníčka.

            Každý čitateľ dostal záložku do knihy.

             

            Žiaci čítaním a rozvojom čitateľských kompetencií rozvíjajú svoju osobnosť, reč a slovnú zásobu. Čítaním nielenže získavajú informácie a vedomosti, ale aj poznávajú hodnoty, rozlišujú dobro a zlo, rozvíjajú svoju fantáziu a tvorivosť.

            Mgr. Emília Behúňová

          • Starší čítajú mladším!

          • 26.4. sa hneď zrána naši najmenší žiaci potešili, pretože k nim zavítali na návštevu šiestaci. Nebolo to len tak - priniesli si so sebou aj knihu Rozprávky z horského parku od Moniky Marettovej, aby svojim mladším spolužiakom priblížili život zvieratiek v lese. Spolu sa zamysleli, aké je krásne, keď si pomáhame a môžeme sa jeden na druhého spoľahnúť.

             

            Mgr. L. Šteinigerová,  Mgr. E. Behúňová

          • Deň narcisov na našej škole

          • 18. apríla sa aj naša škola zapojila do celoslovenskej finančnej zbierky na podporu onkologických pacientov a ich rodín.

            Deň narcisov je jedinečná verejno-prospešná zbierka Ligy proti rakovine. Pripnutím žltého kvietku v Deň narcisov vysielame onkologickým pacientom odkaz, že nie sú vo svojom ochorení sami, že ich boj sa týka nás všetkých a že majú našu podporu.

            Ďakujeme všetkým žiakom, rodičom, pedagogickým aj nepedagogickým zamestnancom, ktorí prispeli do našej zbierky.

            Našej škole sa podarilo vyzbierať 473,40 €.

            Ďakujem za pomoc dobrovoľníčkam D. Padyšákovej, B.Bednárovej a V. Mikulovej.

             

            Mgr. A.Kullová