• Týždeň zdravej výživy 2022

          •      V dňoch od  10. do 14. októbra 2022 bude prebiehať na našej škole Týždeň zdravej výživy. Tieto dni budú zamerané na zvýšenú konzumáciu ovocia, zeleniny, ale aj mlieka a mliečnych výrobkoch. Pripomenieme si tak aj Svetový deň zdravej výživy, ktorý tento rok pripadne na nedeľu 16.októbra.

            Tento rok sme tieto dni tematicky farebne zladili a nazvali sme ich Farebné dni, počas ktorých budú prebiehať aktivity zamerané na zdravú stravu, ale aj zdravý životný štýl.​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​

            Farebný týždeň

            PRAVIDLO: Príď v správny deň oblečený v správnej farbe!

            Čo nás čaká????

             

            Tieto dni sa zameriame na zvýšenú konzumáciu ovocia a zeleniny. Súčasťou budú aj rôzne pohybové aktivity, vedomostné kvízy, diskusie, tvorba projektov, výtvarných prác, jesenných aranžmánov.

            Tešiť sa môžeme aj na spoločnú ochutnávku čajov a chutných nátierok a šalátov. Týždeň ukončíme súťažou –„ Výstava zo záhradky.“ (výstava plodov jesene z našich  záhrad), kde si každá trieda pripraví svoj vlastný jesenný stánok.

             

            Spracovala: Mgr. Tatarková                                      

          • Vyhodnotenie zbierky Biela pastelka

          • V septembri sa naša škola zapojila do dobrovoľnej finančnej zbierky Biela pastelka, ktorá už dlho pomáha slabozrakým a nevidiacim na Slovensku. Každý mal možnosť prispieť a dostať symbolickú bielu pastelku. Tento rok sme prekonali sumu z minulého roka a podarilo sa nám v škole vyzbierať úžasných 104,85€. V žilinskom kraji sa vyzbieralo dokopy 20 993,03€. Sme veľmi radi, že ste sa s nami zapojili a môžeme spolu pomáhať. Ďakujeme!

            Spracovala: Mgr. Šteinigerová

          • Vyhodnotenie školského roka v rámci projektu Recyklohry

          •       Získali sme pre školu Diplom pre najaktívnejšie školy v školskom roku 2021/2022 (z 1 302 škôl) za aktivitu a prístup k projektu Recyklohry. Svojou usilovnosťou a zanietením sme dostali školu medzi 30 najaktívnejších škôl z celého Slovenska. Ako koordinátorka srdečne ďakujem všetkým, ktorí sa počas minulého školského roka do riešenia úloh zapojili (učitelia a žiaci) a pomohli získať takéto pekné ocenenie a poďakovanie. Prajem veľa nápadov pri plnení nových úloh a držím palce v tomto školskom roku.

            Spracovala: Mgr. Dana Moravcová

          • Týždeň športu 1.A


          • Význam pohybu pre zdravie poznajú aj prváci. V rámci Týždňa športu si aj žiaci z 1.A triedy zasúťažili v behu. Deti si to veľmi užili. Naučili sa, že nie je dôležité zvíťaziť, ale zúčastniť sa a čestne bojovať.

            Mgr. E. Behúňová