• Exkurzia Kysucké múzeum a knižnica v Čadca

          • Dňa 26.1.2023 žiaci 5.ročníka navštívili Kysucké múzeum a knižnicu v Čadci. V múzeu mali žiaci možnosť vidieť unikátnu hasičskú výstavu Pod patronátom sv. Floriána, trvalú výstavu od prvých stôp osídlenia až po súčasnosť Kysúc. Prácu historika a význam múzeí im priblížil v prednáške historik pán Turóci.
            Z múzea sme sa presunuli do knižnice, kde mali žiaci prehliadku knižnice a možnosť sa zaregistrovať za čitateľa. Boli im v prednáške priblížené rozprávky a život Pavla Dobšinského.

          • Ocenenie v rámci 18. ročníka celoslovenského projektu Najzaujímavejšie podujatie školskej knižnice.

          • Do celoslovenského projektu sa prihlásilo 216 školských knižníc v základných a stredných školách. Naše podujatie získalo krásne 7.miesto a odmenu 200 €.

            Do školskej knižnice pribudlo niekoľko nových knižných titulov podľa nášho vlastného výberu .

            Tešíme sa !

            Celoslovenský projekt sa konal pod záštitou Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu Slovenskej republiky a jeho cieľom bolo zábavnými formami práce s knihou podporiť u žiakov dobrý a trvalý vzťah ku knihe, školskej knižnici k čítaniu a poznávaniu nového.

             

            Ďakujem žiakom a kolegom za spoluprácu.

             

            Školská knihovníčka Mgr. Behúňová

          • Jasličková slávnosť 2022

          • Po mnohých rokoch sa nám podarilo usporiadať tzv. Jasličkovú slávnosť. Je pre mňa veľkou radosťou, že sa do nej zapojilo množstvo talentovaných detí z našej školy. Veľká vďaka patrí účinkujúcim, rodičom, ktorí svoje deti v talente podporujú a tiež viacerým učiteľom zo základných umeleckých škôl, ktorí talent odborne rozvíjajú.

             

            Mgr. Monika Strýčková